Nieuwsbrief Nederlands Gilde van Sommeliers

mail
NGS Nieuwsbrief 24 juni 2018
Hallo Bezoeker,

WOSA Cup in Kaapstad


Volgende week vrijdag de 23ste om 14:30 kunnen sommeliers hier in Nederland Marijn Smit live volgen wanneer hij meedoet in de finale van de WOSA Somm Cup in Kaapstad.

Leuk om te zien hoe een internationale competitie verloopt.
Het is via deze link te zien: http://www.wosa.co.za/sommelier/ 

Een van Nederlands meest prestigieuze wijnverzamelingen onder de hamer


Zondag 25 september gaat een deel van de beroemde Henk Savelberg wijncollectie ter veiling. De veiling vindt plaats bij restaurant Dauphine op het Prins Bernhard Plein te Amsterdam. De organisatie is in handen van het in wijn gespecialiseerde veilinghuis Winefields Auctioneers uit Amsterdam. De totale waarde van het aanbod in deze veiling van zo’n 2.500 flessen wordt geschat op €200.000.

Henk Savelberg (63) kreeg interesse in wijn en spijs in de vroege jaren zeventig. Op 20 jarige leeftijd ging hij in de horeca werken en startte met het verzamelen van wijnen. In 1982 kreeg hij zijn eerste Michelin ster bij restaurant “De Graaf van Hoogeveen” in Noordwijk. Later volgde Michelin sterren bij  elk nieuw restaurant waar hij ging werken. In 1989 startte hij zijn eigen restaurant “Vreugd en Rust” in Voorburg.  

De wijnkaart van dit restaurant  werd verschillende malen onderscheiden met een Grand Award van Wine Spectator. Dit is de hoogste waardering voor wijnkaarten van restaurants, die aangetoond hebben een zowel compromisloze als passievolle toewijding voor wijnen te hebben. Bezitters van een Grand Award hebben over het algemeen meer dan 1000 wijnen op de kaart staan en bieden de gast een grote keuze in zowel de breedte als de diepte. Zo biedt de Henk Savelberg collectie een grote keuze in wijnen van topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië, van oudere jaargangen alsook van flessen op groot formaat.

Savelberg verkocht zijn restaurant in juli 2014 aan zijn voormalige werknemer en vriend, culinair ondernemer Carsten Klint. Na een grondige verbouwing startte hij samen met Ron Blaauw een nieuw restaurant: Central Park by Ron Blaauw. Savelberg zelf opende een nieuw restaurant in Bangkok (Thailand).

Top wijnen die geveild gaan worden zijn onder andere:
Chevalier-Montrachet Grand Cru 2007
Domaine Leflaive, Puligny-Montachet, Clos des Lambrays Grand Cru 2008 en Montrachet Grand Cru 2005  Domaine Leflaive, Puligny-Montachet.
 

Join WORLDSOM, the international Sommelier Center of Expertise of the Bordeaux Chamber of Commerce and Industry.

Share the expertise of 4 best sommeliers of the world.

International Sommelier diploma : Worldsom Magister
From 28th November 2016 to 28th march 2017

Tasting techniques and sensorial analysis: November 28 to december 2, 2016

Creation and management of the wine cellar: December 2 to 9, 2016

Viticulture and oenology: January 9 to 18, 2017
 
Knowledge of the french and foreign vineyards: February 6 to 17 , 2017

Sommelier expertise & customer advice: February 27  to March 10, 2017
 
Wine and food pairing & customer welcome: March 13 to 28, 2017

Enrolment opened for 2016 !
Each module may be taken separately

Aanmelden: sbrunoro@worldsom.bordeaux.cci.fr 

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage