NGS proeverijen 29 en 30 mei

mail
NGS Nieuwsbrief 24 juni 2018
Hallo Bezoeker,

Helaas zal de Portugese proeverij van maandag 29 mei worden verplaatst naar een nader te bepalen datum. Er zijn te weinig aanmeldingen.
Zodra de nieuwe datum bekend is, zal deze worden gecommuniceerd met de leden.

Met vriendelijke groet,
Proefcommissie NGS
 
Er zijn nog plaatsen voor de Masterclass door Jamie Goode op 30 mei a.s.

Hiermee nodigt het NGS je uit voor een bijzondere Masterclass op dinsdag 30 mei a.s. door Jamie Goode naar aanleiding van de publicatie van zijn nieuwste boek: I taste red, the science of tasting wine.

Omdat de proeverij nog niet vol is, zijn introducés ook welkom.

Locatie: restaurant The Lobby Fizeaustraat, Amsterdam Oost
Ontvangst: 10.00 uur
Aanvang: 10.30 uur

Bij wijze van uitzondering wordt er een kleine bijdrage van 10,- per persoon gevraagd. Ter plekke contant af te rekenen met een van de NGS bestuursleden.

Bijdrage lunch 35,- pp
Maximaal 40 plaatsen
Aanmelden:  ngs.secr@planet.nl

(bij te late afmelding of no-show worden de lunchkosten doorberekend. En je kunt zelf controleren of je aanmelding goed is aangekomen op www.sommeliers.nl bij aanmeldingen)

Met vriendelijke groet,
Proefcommissie NGS 
Europese wedstrijd Champagne ambassadeurs 2018

Uitnodiging om deel nemen aan de wedstrijd met dit jaar als hoofdthema: Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn

De Europese Wedstrijd Champagne Ambassadeurs is in 2005 opgericht door het Comité Champagne voor een ieder die een passie heeft voor Champagnewijn en wiens beroep eruit bestaat zijn kennis op het vlak van wijn over te dragen aan derden. Het doel van deze wedstrijd is het doen ontstaan van een zekere emulatie op het vlak van Champagnewijn kennisoverdracht. Wat ook hun cursus is, de kandidaten moeten kunnen aantonen dat zij een onderwijsfunctie uitvoeren en dat zij kennis delen in het kader van een hotelschool, een proefclub, een gespecialiseerde instelling, bij een tijdschrift, via een blog enzovoort.
 
Voor deze 12e uitgave, heeft het Comité Champagne geopteerd voor het thema “Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn”. De kandidaten moeten dus deze handelingen kunnen uitleggen evenals hun belang bij het bereiden van Champagnewijn en moeten hierbij rekening houden met de invloed die deze fasen hebben op het sensoriële profiel en het uniforme karakter van de flessen van eenzelfde partij en met de reglementaire en sanitaire aspecten.
 
De Champagne Ambassadeurs van de negen deelnemende landen zullen worden gekozen tijdens de nationale finales. Zij zullen vervolgens worden uitgenodigd in de Champagnestreek voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens dit verblijf zullen meerdere zeer prestigieuze Champagne domeinen en huizen de deur van hun kelders voor hen openen met exclusieve en tot nu toe ongekende proefsessies. De Europese finale vormt het slot van deze week rijk aan nieuwe ontdekkingen en uitwisselingen met de prijsuitreiking aan de Winnaar van de Champagne Ambassadeurs Wedstrijd 2018.
 
Aan de wedstrijd kunnen wijncoaches van de volgende landen deelnemen: Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
 
Inlichtingen en inschrijvingen tot aan 30 juni op de site: www.lesambassadeursduchampagne.com
De nationale finales vinden in september plaats en de Europese finale in november.
 
Benelux Champagne Bureau – Grégoire Van Den Ostende
Email : info@champagne.nl

 
--
www.sommeliers.nl | Contactmessage