Roos Stevens (27)

Restaurant Bridges, Amsterdam

Roos wist haar hele leven al dat ik in de horeca wilde werken. Als klein meisje speelde ze ‘restaurantje’ met haar zus, waar haar zus de gast was. Schoolkeuze na de middelbare school was dan ook niet lastig, dat werd hotelschool. Alleen de stad moest gekozen. Roos groeide op in een klein dorp in de Achterhoek, Borculo. Als 17-jarige leek Leeuwarden haar dus de veiligste optie, niet te groot en net een dorp. Het vak wijn in het eerste jaar vond ze erg interessant, zo interessant dat ze voor mijn minor naar Zuid-Afrika ging om de diploma course van de Cape Wine Academy te doen. Afstuderen deed ze bij hotel The Grand in Amsterdam gedaan waar ze nu weer werkt na een paar jaar wat anders te hebben gedaan. Eerst een paar maanden Zuidoost Azië en toen een jaar Australië. In Sydney mocht ze aan de slag bij de meest toonaangevende wijnbar: Winebar Monopole. Toen wist ze het zeker: Ze wilde sommelier worden. Eenmaal weer thuis ging ze  als Assistent Sommelier aan de slag gegaan bij De Steenen Tafel in Arnhem en begon ze aan het WSET diploma. Sinds juni 2021 is ze weer terug op het ‘oude nest’ en is ze de sommelier van Bridges.   

‘Ik ben lid geworden van het Gilde omdat ik goede verhalen had gehoord over de proeverijen van mijn oud collega’s bij De Steenen Tafel. Ik vind het erg leuk om gelijkgestemde te spreken en mensen te ontmoeten die ook in het vak zitten.  ‘