23 april proeverij De Bruijn Wijnkopers

Marja Brouwer

Op 23 april organiseert De Bruijn Wijnkopers een wijn evenement bij de Adam Toren in Amsterdam, van 10 tot 16 uur.

Dit event is enkel op uitnodiging
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

13 en 14 mei 2018 Trophée Henriot

Marja Brouwer

Kampioenschappen voor beste sommelier van Nederland

Zie voor meer informatie verderop op deze website.

Kandidaten kunnen zich nu al aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

27 mei Nederlands Kampioenschap Blindproeven

Marja Brouwer

Selectie Nederlands team voor de World Blind Tasting Championship 2018 met als hoofdprijs: € 1.000,=
Het Franse wijnmagazine La Revue du Vin de France (RVF) organiseert sinds enkele jaren de internationale blindproefwedstrijd “Championne du monde de dégustation à l’aveugle - World Blind Tasting Championship”.
Namens RVF verzorgt Fred Nijhuis de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens die internationale finale.
Hiervoor wordt op zondag 27 mei 2018 in het Kurhaus te Scheveningen de “WIJNACADEMIE PROEF COMPETITIE” georganiseerd, het Nederlands kampioenschap blindproeven.
Naast de ‘Nijhuis wisseltrofee’, eeuwige roem én het recht om Nederland te vertegenwoordigen op de internationale finale, ontvangt het team dat wordt afgevaardigd een geldbedrag van € 1.000,00 als financiële bijdrage voor deelname aan de internationale finale.
Tijdens de WIJNACADEMIE PROEF COMPETITIE dienen teams van 4 proevers (zonodig aangevuld met een coach) de samenstelling, herkomst, producent en jaargang van 12 wijnen (6 witte en 6 rode; droog of zoet en/of versterkt) te determineren, waarbij per aspect punten te verdienen zijn.
Voor elke wijn (4 uit Frankrijk en 8 uit andere wijnlanden) heeft men 12 minuten de tijd en zijn maximaal 25 punten te behalen. Elk team bestaat uit 4 leden, zo nodig bijgestaan door een coach die weliswaar niet mag meeproeven, maar de proevers wel mag adviseren.
De internationale finale vindt plaats op 12 en 13 oktober 2018 in Château Saint-Pierre de Serjac in Puissalicon (in samenwerking met le Conseil Interprofessionnel des Vins du Languedoc) en verwelkomt naar verwachting teams uit meer dan 25 landen.
La Galleria/Solo Vino biedt alle teamleden (proevers en coach) na de wedstijd een lunch aan; aansluitend wordt de uitslag bekend gemaakt.
De organisatie is in handen van Fred F.A.  Voor het reglement en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

27 tot 30 mei reis naar Cava

Marja Brouwer

Sommelierreis

28 mei 2018 proeverij Rías Baixas

Marja Brouwer

11.30 tot 16.30 uur

Locatie: St. Olof kapel Barbizon Palace (Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam)

Aanmelden en informatie bij Germán Muñoz:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
zie ook: www.doriasbaixas.com

Zie ook bijlage

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand terroir34-invitacion-rias-baixas-18-boceto3.pdfterroir34-invitacion-rias-baixas-18-boceto3.pdf???1293 kB23-03-2018 13:34