14 januari 2019 Workshop 'in kannen en kruiken' voor jonge sommeliers NGS

Marja Brouwer

locatie: in Restaurant Bouwkunde in Deventer aanvang 11.00 u.
Klooster 2-4 7411 nh deventer
Parkeren kan het beste op de worp bij het IJselhotel, pontje is 2 minuten

In kannen en kruiken door Tjitske Brouwer MV

Al een aantal jaren wordt Tjitske geboeid door amfora’s voor wijn.De aardewerken kruiken die in de historie eerst door eikenhouten vaten en later door cement en roustvrijstaal zijn vervangen, worden door liefhebbers van natuurwijnen op handen gedragen. Maar zoals bij veel wijnbouw- en vinificatietechnieken is de keuze voor een methode geen garantie voor succes. Bio, biodynamisch, naturel, cement, hout of aardewerk: alles staat of valt bij het vakmanschap van de wijnboer. Reden om te onderzoeken wat voor bijdrage een amfora kan geven en wat de valkuilen zijn.
Er is plaats voor 20 jonge sommeliers. Er zijn geen kosten aan verbonden, als je echter op de dag zelf niet verschijnt of niet afmeldt dan wordt je uitgesloten van de volgende proeverij voor jonge sommeliers, dat klinkt vervelend  en streng maar ik heb nog een beetje een kater van de prachtige proeverij van Janselijn en Verkerk waar heel weinig mensen op kwamen draven.
Wij zorgen voor een broodje en de mogelijkheid voor een naborrel ter plaatse.
Opgave bij Marja ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app naar 06-50893960 ).

https://www.vinoblesse.nl/nieuws/in-kannen-en-kruiken/
Hartelijke groet
Heleen Boom 
 
 

15 oktober NGS themaproeverij Corsica

Marja Brouwer

locatie: Restaurant Het Bosch in Amsterdam

Informatie en aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

21 oktober Perswijn proeverij van wijnboeren uit de AHR

Marja Brouwer

Met masterclass door Lars Daniëls
Informatie: Perswijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

28 t/m 31 oktober 2018 Sommelier reis naar Madeira

Marja Brouwer

Van 28 tot en met 31 oktober a.s. wordt er i.s.m. Olaf Kerstens een sommelier reis naar Madeira georganiseerd voor werkende sommeliers.

Er is plek voor 6 personen. De kosten bedragen € 552,- per persoon en het kan zijn dat er nog wat bij komt voor eten en drinken. Afhankelijk van wat de producenten aan zullen bieden.

De reis is nog niet 100% definitief maar de verwachting is wel dat het doorgaat.
Wanneer je mee wilt (en mee kunt !) wil je dit dan voor eind juli aan Marja van het NGS secretariaat laten weten.

Zodra er meer bekend is over deze voorgenomen reis, wordt dit met de leden die zich hebben aangemeld, gecommuniceerd.

29 oktober masterclass Diversity of Alto Adige en lunch Restaurant Niven

Marja Brouwer

Résidence Wijnen en Alois Lageder organiseren een unieke masterclass “Diversity of Alto Adige” inclusief lunch dat verzorgd wordt door restaurant Niven* met de wijnen van Alois Lageder.
Clemens en Helena Lageder zullen persoonlijk aanwezig zijn om dertien van hun wijnen te laten proeven. De masterclass bestaat uit de volgende onderdelen: Human, New & Old grape varieties, Sélection parcelaire, Time of Harvest.

Programma maandag 29 oktober
11.00 uur: ontvangst
11.30 uur: aanvang masterclass “Diversity of Alto Adige” door Clemens Lageder
13.00 uur: walking lunch, verzorgd Restaurant Niven*
14.00 uur: einde

Locatie masterclass & lunch
Résidence Wijnen, Veenderveld 55, 2371 TT Roelofarendsveen.

Aanmelden voor deze masterclass en lunch is kosteloos. Wij vragen je om je per e-mail aan te melden bij Odette van Mierlo-Vianen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
071-5683300. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heb je een voedselallergie? Laat het even weten.