13 juni Pinot Noir Zuid Afrika

Speciaal voor het Gilde van Sommeliers komt Master of Wine en Zuid-Afrika expert Madeleine Stenwreth op 13 juni naar Nederland. Madeleine is niet alleen een bevlogen en ervaren spreker, ze heeft de afgelopen jaren zeer veel tijd in Zuid-Afrika doorgebracht. Zo kent ze de wijnen en diens wijnmakers tot in de puntjes. We kennen Zuid-Afrika natuurlijk voor zijn reputatie van Stellenbosch Cabernet, de briljante Chenin Blancs en de Syrah uit het warme Swartland. Daarmee wordt onterecht voorbij gegaan aan de (veel) koelere gebieden van de Kaap die excelleren in Pinot Noir. Elgin, Hemel en Aarde, Ceres, ze zetten de toon voor Zuid Afrika’s cool climate viticulture. Bekende (Storm, Newton Johnson, Kershaw) en minder bekende (Restless River, Tesselaarsdal, Sauerwein) producenten zullen de revue passeren.

Voor deze proeverij konden we geen betere plek bedenken dan Utrecht’s nieuwste wijnspot: Terroir. Gastheren Wim Rieff en sommelier Julian Klaassen stellen hun ruimte zeer vriendelijk ter beschikking en de talentvolle bevlogen chef Niels van Meeteren (voorheen oa Spectrum) zal een smakelijke lunch bereiden.

Extra voordeel: twee sommeliers die bij de proeverij aanwezig zijn zullen kans maken op geheel verzorgde tickets naar Cape Wine in september.

Begrijpelijkerwijs is deze proeverij beperkt beschikbaar, dus meld je snel aan: ngs.secr@anjo-vandelft