Opleidingen / scholing
www.edwinesschool.com
Edwin Raben is een bevlogen wijnliefhebber en eigenaar van Edwines. Hij heeft ruime ervaring in de horeca waar hij als kok begon. Werkte als sommelier bij toprestaurants als Lauswolt, La Rive (Amstel Hotel), de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij werd 4 keer bekroond als beste sommelier van Nederland tussen 1996 en tot 2006 en heeft ons land vertegenwoordigd op internationale podia. In 1997 werd hij 3e tijdens de wereldkampioenschappen voor sommeliers in Parijs. Als oud-voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en lid van de A.S.I. Examencommissie kent hij de Internationale sommelierwereld als geen ander.
Hij is tegenwoordig zeer veelzijdig (koffieproever, lid van Epe Bier Collectief, waterkenner) en heeft een wijnwebwinkel met bijzondere wijnen (Edwines), is public speaker, werkt voor vele wijnpromotiebureaus (o.a. Bordeaux, Médoc, Alsace, InterRhône, InterBeaujolais, France Vin, New Zealand) en schrijft columns voor diverse bladen. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en cursussen, onder andere op de Wijnacademie. Met de Edwines School geeft hij, als erkend wijndocent, cursussen op het internationale WSET niveau en dé sommelieropleiding in Nederland voor professionele (aankomende) sommeliers op het Internationale A.S.I. niveau.