Verslag NGS sommelier reis naar Jerez de la Frontera
van 25-10 t/m 29-10-2004
Deelnemers aan deze reis waren:
Cees Vos, Goessens Wijnimport – Peter Bruins, Restaurant de Bokkedoorns – Roy Pelgrim, Hotel de Weverij / Restaurant Cordial – Noël Vanwittenbergh, Hotel The Grand / Café Roux – Jeroen Smeenk, Hotel Okura / Restaurant Ciel Bleu – Rosa Vicente Encinas, Handelsafdeling Spanje.
De groep werd namens het Spaans Promotie Centrum geïnviteerd in het Spaanse Jerez de la Frontera. De vlucht met Iberia ging via Madrid naar Jerez de la Frontera, waar we werden ondergebracht in het luxueuze vijfsterren Hotel Jerez. Doel van deze reis was om de deelnemers binnen vijf dagen een totaalbeeld van de streek Jerez te schetsen.
Volgens alle deelnemers was dit één van hun meest boeiende en leerzame ervaringen binnen een dergelijk kort tijdsbestek. Fino, Manzanilla, Almacenista, V.O.S., Albariza en Solera zijn ineens volkomen normale begrippen geworden.