Dit is Adriaan. Hij woont in Roermond en werkt bij Harry’s in Maastricht. In zijn vrije tijd zit hij graag in de boeken en leest over alles wat maar met het mooie sommeliersvak te maken heeft. Op vrije avonden kookt hij graag, uiteraard met een mooi glas wijn. Om een beetje balans te houden is hij regelmatig op mijn hardloopschoenen buiten aan het rennen. Al vroeg kwam hij via zijn mentor Roy Pelgrim in aanraking met Nederlands Sommelier Gilde Regelmatig bezoekt hij mooie proeverijen en probeert Adriaan van vakgenoten te leren. Dat is een van de middelen waarmee het Gilde van Sommeliers als lid van het ASI zich volgens hem inzet om meer kennis te verspreiden en sommeliers te helpen nóg beter te worden in het vak. Het ASI examen en het NK Sommeliers, de Tróphee Henriot, zijn voor hem geweldige manieren om zichzelf te ontwikkelen. Het zijn voor hem de belangrijkste redenen om lid te zijn. Via het Gilde van Sommeliers heeft Adriaan het eerste ASI Bootcamp in Polen bij mogen wonen en had hij in zijn woorden ‘de enorme eer om Nederland te vertegenwoordigen op het ‘Best Sommelier of Europe & Africa Contest’. Adriaan is momenteel hard aan de studie om op het komende NK de titel ‘Beste sommelier van Nederland’ in de wacht te slepen.