Jubileumreis Oostenrijk


Het reisgezelschap was een goede afspiegeling van de huidige samenstelling van het NGS. Het aantal oudere leden – ook wel Alte Reben genoemd – en dat van de jongere garde was vrijwel in evenwicht. In totaal 26, een flinke groep voor een wijnreis. Maar het viel reuze mee. Tijdens bezoeken en proeverijen werd de nodige discipline opgebracht.

Perfecte organisatie

Wij waren in goede handen: het Oostenrijkse Wijnmarketing Bureau AWMB begeleidde ons elke dag en het programma was zeer gevarieerd, maar niet overladen. In de aanloop naar de reis mocht iedereen haar of zijn favoriete Oostenrijkse wijnproducenten opgeven. Het AWMB heeft daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden, mede door enkele overzichtsproeverijen te organiseren van diverse producenten uit één wijnstreek.

Importeurs en prijzen

Verder kregen alle deelnemers bij aankomst een uitvoerig proefboekje, met behalve het programma ook contactadressen, wijnstijlen, druivenrassen en – erg praktisch – vrijwel alle op deze reis te proeven wijnen. Daarnaast in alfabetische volgorde een lijst van wijnproducenten met vermelding van importeur. Voor zover mogelijk heb ik de namen van de importeurs vermeld, en bij de geproefde wijnen de door hen te rekenen bruto horecaprijzen ex BTW.