28 oktober Horeca Bolomey Proeverij
met meer dan 25 wijnmakers!Aansluitend hebben we een diner met lange tafels.Meer informatie op Bolomey
met meer dan 25 wijnmakers!Aansluitend hebben we een diner met lange tafels.Meer informatie op Bolomey
Tot 2 september kan je je inschrijven voor de competitie ‘Master of Port’ 2024.In de bijlage staat de link voor het inschrijven. En alle informatie over het programma met locatie(s).
Als je op de link ICI klikt dan vindt je deze presentatie + extra informatie van deze reis Michele Lainé heeft van een aantal producenten die bezocht zijn de “fiches techniques ” van de wijnen die bij hen geproefd zijn. Hieronder de namen van de importeurs van de domaines die bezocht zijn Vincent Grall : Wijn op DronkDomaine Chauveau : Hosman WijnDomaine Roger Champault : Pallas WinesDomaine Minchin : WijnDijck […]
Naar aanleiding van het Nederlands Kampioenschap voor de beste sommelier van Nederland heeft Quote een leuk artikel met foto’s geplaatst.
Hierbij de presentatie van de proeverij ‘Classic and Contemporary Australia’ dd 15 mei 2024 in Restaurant Rijks in Amsterdam
Temidden van een jubelend publiek heeft Lukas Wiegman van Restaurant NOTK in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot, gewonnen. Tijdens een groots galadiner in Sofitel Hotel The Grand in Amsterdam, waar werd gekookt door verschillende sterrenchefs werd dit bekend gemaakt door juryvoorzitter Magda van der Rijst. Sommeliers Marvin Walraven en Martien Marcelissen werden respectievelijk tweede en derde. Lukas Wiegman mag nu twee jaar lang de titel ‘Beste […]
Paul Opten BergVera WesselPeter BruinsJohan KragtwijkMartijn VerkerkEdwin RabenRoy PelgrimHenri de Vries (overleden)Chang-Ta TchengLendl MijnhijmerRuben KwakmanAdriaan VisserJan Willem vd HekFrank DeuningLukas Wiegman
Hierbij de handout van de Brunello proeverij van 15 april 2023
Notulen ALV – Nederlands Gilde van Sommeliers dd. 27 februari 2023 in Utrecht Aanwezig:Heleen Boom, Job Seuren, Marco Westra, Niels v Overmeire, Noël Vanwittenbergh, Edger Groeneveld, Frans Ricke, Harrie Hendriks, Jasper van Amerongen, Lukas Wiegman, Hidde de Graaf, Annebel van Meegen, Ellis van Eijsden, Marvin Walraven, René Persoon, Lotte Veldman, Rob Bergé, Arjan vd Bos, Vladimir Sarkisyan, Vera Krijnen, Arnauld RisseeuwSabas Joosten, Nabil Touires, Daniëlle Duijvestijn, Jan Jaap Altenburg, Thom […]
Bijgaand het jaarverslag over 2023
Hierbij de handout van de proeverij van 28 november 2022 Chianti Classico door Fred Nijhuis
Op dit moment is de datum van het examen in 2025 nog niet bekend. ASI Certification 2 beooreelt of kandidaten de kennis en vaardigheden bezitten die nodig zijn om wereldwijd het beroep van sommelier uit te oefenen. De test beslaat een breed spectrum van internationale kennis en profesionele vaardigheden die hiervoor nodig zijn.En richt zich op kennis van wijnhuizen, produkten, recepten, wereldwijde distributie. Maar richt zich op de vinicultuur, het […]
Op 2 mei 2022 gaf Karel de Graaf een uitgebreide workshop over Sherry. Karel deelde zijn passie voor sherry met een club van jonge enthousiaste sommeliers en een aantal sommeliers die in juni op reis gaan naar de Sherry. Na de presentatie werden in Restaurant Bouwkunde de sherry’s geproefd. Hieronder tref je de volledige presentatie van Karel aan en de lijst met geproefde Sherry’s
Beste Leden, 23 mei Duitsland anno 2022 Het gaat al tijden goed met de Duitse wijnbouw.Duitsland anno 2022 is een van de sterkste wijnlanden ter wereld, als het gaat om kwaliteit.Maar de producenten rusten niet op hun (nieuwe) lauweren en blijven zichzelf en hun wijnen ontwikkelen.In samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse wijn presenteert Lars Daniëls MV ons het huidige Duitsland, in zijn boeiende verscheidenheid.Van serieuze Sekt, droge terroirriesling en […]
Beste Leden, 23 mei Duitsland anno 2022 Het gaat al tijden goed met de Duitse wijnbouw.Duitsland anno 2022 is een van de sterkste wijnlanden ter wereld, als het gaat om kwaliteit.Maar de producenten rusten niet op hun (nieuwe) lauweren en blijven zichzelf en hun wijnen ontwikkelen.In samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse wijn presenteert Lars Daniëls MV ons het huidige Duitsland, in zijn boeiende verscheidenheid.Van serieuze Sekt, droge terroirriesling en […]
Aanmeldingen Bandol proeverij dd 23 januari: